8 Ekim 2015 Perşembe

2 DÜNYA SAVAŞI saçmalıkları ve çelişkileri



1
POLONYA İŞGALİNDEN ÖNCE HİTLER BU SÖZÜ NEDEN VERMİŞ OLABİLİR ?

26 Ağustos'ta Hitler, İngiltere ve Fransa'yı yaklaşmakta olan çatışmaya karışmaktan vazgeçmeleri konusunda ikna etmeye çalıştı ve hatta, gelecekte Wehrmacht'ın İngiliz impartorluğunun kullanımına sunulabileceği sözünü verdi.

Wehrmacht  1935 ile 1945 yılları arasında Nazi Almanyası'nın silahlı kuvvetleridir

https://tr.wikipedia.org/wiki/Polonya_Seferi#cite_note-17
2
Savaştan sonraki Nürnberg Uluslararası Askerî Ceza Mahkemesi'ndeki ifadelerinde Alfred Jodl şunları söylemiştir:

1939 yılında yenilmediysek bunun sebebi Polonya Seferi sırasında batıdaki 110 Fransız-İngiliz tümeninin 23 Alman tümeni karşısında tamamen hareketsiz kalmış olmasıdır.

-Alfred Jodl
https://tr.wikipedia.org/wiki/Tuhaf_Sava%C5%9F
3
Almanya'ya Polonya'ya saldırdığınız anda bizi karşınızda bulursunuz diyenler Rus yayılmacılığına neden ses çıkarmadı neden Ruslara savaş ilan etmedi ?

O sırada Ruslar'da saldırgandı ve Polonya'yı Almanlar ile birlikte işgal edip paylaşmışlardı ardından 1939’un son aylarında Ruslar Litvanya, Letonya, Estonya ve Finlandiya’yı işgale başladılar.

AMA
1 Eylül 1939 da Polonya'nın işgali ile birlikte Fransa ve Britanya İmparatorluğu ve İngiliz Milletler Topluluğu’na dâhil olan çoğu ülke Almanya'ya savaş ilan etti.
4
I. Dünya Savaşı’ndan yenik çıkmak ve 1929 Dünya Ekonomik Bunalımı sonucunda Alman ekonomisi ciddi sıkıntılar içerisine girmiştir. Yaşanan yüksek enflasyon, aşırı boyutlara varan işsizlik ve bunlara bağlı olarak sanayideki üretim-hammadde dengesizliği bu sıkıntıların başlıcalarıdır.Ayrıca orta sınıfların ve iş adamların sol ve komünizm korkusu Hitler'in yükselişinde çok önemli bir rol oynamıştır.

https://tr.wikipedia.org/wiki/II._D%C3%BCnya_Sava%C5%9F%C4%B1
5
Saar Taarruzu  Almanlar Polonya saldırısıyla meşgul olduğu için Fransızların Almanlar karşısında üstünlüğü bulunuyordu. Fransızlar Saarbrücken yakınlarında zayıf Alman mevzilerine karşı ilerlerler Hiçbir direnişle karşılaşmadan sınırın 8 km içine girerler ve birden Fransızlar durma kararı alır. Polonyalılara Almanlarla temas edildiği yalanını söylerler. Ertesi gün Polonya'ya  genel taarruzun 17-20 Eylül arasında planlandığı belirtilir. Ancak buna rağmen Fransızlar kışlalarına çekilir.
https://tr.wikipedia.org/wiki/Tuhaf_Sava%C5%9F
6
Norveç'in komik işgali 
Çok sayıda Alman subay ve eri, turist kimliğiyle Norveç’e gönderildi.Hava alanlarının ele geçirilmesi, haberleşme merkezlerinin, kıyı bataryalarının ve deniz fenerlerinin etkisiz hale getirilmesini sağlayacaklardı.
Bir kısım dağ birlikleri de balıkçı tekneleri ve ticari gemilerle Norveç kıyılarına yollandılar.
Almanların bu denli uzak bir bölgede, üstelik de çok güçlü bir İngiliz donanması tarafından kıyıdan korunan topraklarda indirme ve çıkartma yaptıkları haberine Müttefik yöneticileri bile inanamadı. Hele hele Narvik gibi çok fazla kuzeyde yer alan bir kentte bunların olmasına ihtimal veremiyorlar. Mayın döşeme dahil, İngiliz donanmasının alınabilecek tüm önlemleri aldığı bir bölgede Almanların çıkartma yapması olanaksız görünüyor.

7
Almanlar 14 Haziran 1940’ta Paris’e girdiler. Paris, hasar görmemesi için Fransız askerleri tarafından direniş gösterilmeden boşaltılmıştır. 
Ama neden ? 
Bir ülkenin en iyi savunması gereken yer Başkenti değilmidir? 
Örneğin : 
Alman Berlini sonuna kadar ellerinden geldiğince savunmamışmıydı ? 

8
kuşatılan Müttefik askerlerinin yaklaşık olarak yüzde 80'i deniz üzerinden ingiltere  
kaçabildi.
225 bin İngiliz ve Kanadalı, 120 bin Fransız askeri olmak üzere 345 bin asker, ölüm çemberinden kurtarılmıştır. Bu sayı Dunkerque’te kuşatılan Müttefik askerlerinin yaklaşık olarak yüzde 80'idir. Altı yüze yakın tank ve bine yakın top da Dunkerque kumsallarında ya harap olmuştur ya da Almanlara terk edilmiştir.

Bu kaçış sırasında Alman hava saldırıları sonucunda çok sayıda müttefik askeri ölmüştür.
1-Bu duruma göre savaş sırasında çok az asker kaybı olmuş
2- Toplam asker sayısının yüzde 80 i olan 345 bin asker Fransa'dan İngiltere ye deniz üzerinden kaçabilmişse Almanlar buna izin vermiş demektir.Almanlar bunları imhaya önem vermiş olsalardı 
Deniz üstünde açık hedefken kolaylıkla çoğunu imha edebilirdi.



https://tr.wikipedia.org/wiki/Fransa_Sava%C5%9F%C4%B1

Hiç yorum yok: